Vrijdag 27 augustus: óp naar De Grote Bossche Platenbeurs!

Toen we, ergens in het begin van dit jaar, moesten besluiten om De Grote Bossche Platenbeurs van maart af te blazen, was de teleurstelling groot. Zowel voor bezoekers, deelnemers als onszelf.

 

Nu begint het er echter op te lijken dat de editie van zondag 10 oktober gewoon weer door kan gaan, al is het met strakke afspraken en op een verantwoorde manier. Zet hem dus met grote letters in je agenda en bereid je voor op een ouderwets dagje lekker door de lp's, cd's en singles snuffelen.

 

Met 300 meter aan tafels zal er voor iedereen iets te vinden zijn: van Hiphop tot House en van Funk tot Punk.

Kijk voor de laatste informatie op Facebook.

 

Wat: De Grote Bossche Platenbeurs

Wanneer: zondag 10 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Waar: De Brabanthallen, Diezekade 2, Den Bosch

 

Maandag 16 augustus: even bijkomen.

Na een heerlijk weekend met zonovergoten platenbeurzen in Roermond en Oss, kunnen we voorzichtig stellen dat 2021 tóch nog een geslaagd jaar aan het worden is.

Ofschoon er hier en daar een buitje viel (en een vrij groot buitje op donderdag 15 juli in Tilburg, nét toen we daar de Tilburgse Platenbeurs wilden gaan doen...) heeft het ons meegezeten. De platenbeurzen in Roosendaal, Waalwijk, Scheveningen, Helmond en die op Terschelling mogen zeer geslaagd worden genoemd en ook voor de toekomst ziet het er letterlijk en figuurlijk zonnig uit.

We hopen jullie dus snel weer op een van onze beursjes te mogen verwelkomen.

Blijf voor meer informatie omtrent de nieuwste aanvullingen regelmatig de platenbeursagenda in de gaten houden.

 

Zondag 23 mei: we gaan weer naar buiten!

De overheid heeft bekend gemaakt dat er op beperkte schaal weer platenbeurzen mogen plaatsvinden. We zijn meteen aan de slag gegaan en kunnen vol trots de eerste edities van het jaar aankondigen.

 

Kijk voor meer informatie omtrent de nieuwste aanvullingen regelmatig in de platenbeursagenda.

 

 

We hopen jullie snel op een van de beurzen te mogen verwelkomen. Tot dan!

Donderdag 6 mei: De VinylVakantie komt er weer aan!

Nou, beste VinylVakantiegangers: we hebben besloten dat we net doen alsof we gek zijn. En misschien zijn we dat ook wel een beetje. We gaan gewoon beginnen met onze knusse platenbeursjes aan de kust. De eerste bevestiging komt van Terschelling: plan snel je vakantie rondom dinsdag 10 augustus.

We treffen elkaar in de schaduw van de Brandaris!

 

https://www.facebook.com/events/961987834543468

 

Maandag 5 april: Jazz! Jazz! Jazz! Jazz!

Robbie's Records zal de komende tijd duizenden jazz-cd's te koop aanbieden. Stuur een mailtje naar info@robbiesrecords.nl voor de lijst en de komende updates.

 

Het gaat om een unieke en brede collectie met veel Bebop, Cool jazz, Fusion en vooral Freejazz. Voorbeelden?Ahmed Abdullah, Nat Adderley, Chet Baker, Han Bennink, Art Blakey, Ornette Coleman, John Coltrane, Miles Davis, Jack DeJohnette, Kahil El’Zabar, Bill Evans, Stan Getz, Jimmy Giuffre, Charlie Haden, Chico Hamilton, Bobby Hutcherson, Milt Jackson, Illinoias Jacquet, Khan Jamal, Joseph Jarman, Elvin Jones, Franz Koglmann, Steve Kuhn, Joe Lovano, Frank Lowe, Joe Maneri, Herbie Mann, Wynton Marsalis, Charles McPherson, Charles Mingus, Roscoe Mitchell, Hank Mobley, Idris Muhammad, Piet Noordijk, Charlie Parker, William Parker, Odean Pope, Max Roach, Sonny Rollins, Archie Shepp, Sahib Shihab, Wayne Shorter, Sonny Simmons, Zoot Sims, Wadada Leo Smith, Tomasz Stanko, Sonny Stitt, Lucky Thompson, Assif Tsahar, Stanley Turrentine, Phil Woods, World Saxophone Quartet, John Zorn en nog veel, véél meer.

 

Zaterdag 24 oktober: De Vinyl Winkel.

Om jullie de mogelijkheid te geven toch platen te kunnen kopen, hebben wij een webwinkeltje ingericht: met alleen maar nieuw vinyl, zodat je niet hoeft te twijfelen aan de kwaliteit. Vandaag heb ik, onder het kopje 'Nieuw Binnen' o.a. Depeche Mode, Judas Priest, Low en David Bowie toegevoegd. Ook picture discs van Gorillaz en Mastodon, en tot slot een mooi rijtje van Chet Baker. Bij bestelling vanaf 50 euro nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Kijk gerust eens hierboven in de Vinyl Winkel.

 

Zondag 11 oktober: De Grote Bossche Platenbeurs!

Beste muziekliefhebbers,

 

Nog een weekje tot de Grote Bossche Platenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer dan 40 deelnemers uit binnen- en buitenland gaan gezamenlijk 300 meter aan tafels vullen met de leukste lp’s, de goedkoopste cd’s en de zeldzaamste singles.

 

De beurs zal geheel ‘corona-proof’ zijn. Hij vindt plaats in een van de grootste hallen van het complex, met een oppervlakte van 6000 vierkante meter. De in- en uitgang zijn van elkaar gescheiden. De looppaden zijn 8 meter breed, zodat er genoeg ruimte is om 1,5 meter afstand te houden. De kramen staan op veilige afstand van elkaar. Zowel de entree, de kramen, het horeca-gedeelte als de toiletten zullen voorzien zijn van desinfecterende handgel.

 

Van jullie, de bezoeker, verwachten we dat je je houdt aan de richtlijnen van het RIVM:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in de entree als in de zaal,

• Ontsmet je handen, zowel voor als na je bezoek aan een kraam,

• Hoest of nies in je elleboog.

• Ga naar huis als je je niet lekker voelt.

 

Daarnaast adviseren we iedereen om een mondkapje te dragen. Als je er zelf geen bij je hebt, kun je er een krijgen bij de kassa.

 

De entree bedraagt 7 euro per persoon. Het parkeren is gratis. We vragen je om zoveel mogelijk met pin te betalen, zowel bij de kassa als aan de kramen. Neem voor de zekerheid ook cash geld mee, omdat er ook deelnemers zijn bij wie je niet kunt pinnen.

 

De beurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Tegen betaling van 15 euro mogen ‘Vroege Vogels’ om 09.00 uur naar binnen. Als extraatje krijgen zij een consumptiebon. Vanaf 12.00 uur krijgen de eerste 150 bezoekers goodiebags met lp’s, cd’s en singles. Dit doen we om de toeloop enigszins te spreiden.

 

We hebben er alle vertrouwen in dat we op deze manier een leuke en veilige muziekdag kunnen organiseren, ook in deze onzekere tijden. Help je nog even met het maken van reclame? Zet dan de link op de Facebook-pagina of website: https://www.facebook.com/events/2389180817991341

 

Maak er een mooi weekend van - hartelijke groeten van Nicolette en Rob.