De VinylWinkel is weer open!

Goed nieuws voor de avontuurlijke platendraaiers: Robbie’s Records’ webwinkel is weer open!

 

Na een jaar waarin onze tijd volledig werd opgeslurpt door het organiseren van beurzen, is er nu weer ruimte voor onze VinylWinkel op internet. Zoals altijd ligt de focus op obscuur en moeilijk te krijgen titels: prog, punk en metal, maar ook soul, blues en psych.

 

Wees welkom en neem HIER een kijkje.

  • Nieuw en geseald vinyl
  • Meer dan 1000 titels, elke week verse aanvullingen
  • Vandaag besteld, uiterlijk morgen verstuurd
  • Gratis verzending bij bestelling vanaf €75 

 

Een korte terugblik op 2022.

In 2022 heeft Robbie’s Records maar liefst 45 platenbeursjes georganiseerd.

 

Terugkijkend mogen we concluderen dat het een mooi platenbeurs-jaar was. Ondanks het feit dat alles vanuit de hectische corona-periode in korte tijd op de rails moest worden gezet, hebben we onze MuziekMarkten opgebouwd in Oss, Helmond, Harlingen, Gorinchem, Tilburg, Terschelling, Roermond, Waalwijk, Hellevoetsluis, Vught, Venlo, Roosendaal, Scheveningen, Terschelling, Oosterhout en natuurlijk Den Bosch.

 

Inmiddels zijn we druk bezig met het programma voor 2023. We keren terug naar de vertrouwde plekken en hopen een paar leuke locaties te kunnen toevoegen. Hou onze beursagenda in de gaten!

 

 

12 & 13 nov: 55th Mega Record & CD Fair

Op zaterdag 12 en zondag 13 november zijn de Brabanthallen in Den Bosch het toneel van de grootste platenbeurs ter wereld. Deelnemers van zes continenten vullen gezamenlijk honderden kramen met lp’s, cd’s en singles. Welke plaat je ook zoekt: hier heb je de grootste kans om hem te vinden.

Robbie’s Records is er trots op om een van de deelnemers te zijn - kom gerust even op bezoek. Laat je verrassen door ons grote aanbod of kom gewoon gezellig een praatje maken. Je kunt ons vinden bij kraam 334 en 335.

 

Wat: 55th Mega Record & CD Fair ’s-Hertogenbosch

Wanneer: zaterdag 12 november van 09 tot 17 uur en zondag 13 november van 10 tot 17 uur

Waar: Brabanthallen, Diezekade 2, ‘s-Hertogenbosch

 

10 Jaar 'Kleine Bossche Platenbeurs'!

Op zondag 4 september organiseert Robbie’s Records op het Bossche Sint Janskerkhof weer een Kleine Bossche Platenbeurs. Wat in 2012 begon als een gezellig dagje met een groepje muziekliefhebbers, is inmiddels uitgegroeid tot een halfjaarlijks evenement waar deelnemers uit het hele land hun mooiste lp’s, goedkoopste cd’s en zeldzaamste singles te koop aanbieden.

 

Het jubileum zal niet onopgemerkt voorbij gaan: zo zullen er entreekaarten worden verloot voor The Big South Recordfair (de grote platenbeurs die op 18 september plaatsvindt in het Eindhovense Klokgebouw) alsmede goed gevulde goodiebags met lp’s en cd’s.

 

Wat: De Kleine Bossche Platenbeurs

Wanneer: zondag 4 september van 12.00 tot 17.00 uur

Waar: Sint Janskerkhof, Den Bosch (achter de Sint Jan)

Kijk op Facebook voor meer informatie.

 

De VinylVakantie komt op stoom...

 

De VinylVakantie komt naar Harlingen! Op zondag 17 juli mogen we met onze knusse platenbeurs aansluiten bij de zomermarkt tijdens de Tall Ships Races.

 

Dat betekent dat jullie weer lekker in de openlucht kunnen snuffelen tussen tientallen meters aan lp’s, cd’s en singles. Vergeet niet je zonnebril, zonnebrand en zonneklep mee te nemen! Kijk maar eens op Facebook.

 

Koningsdag in Helmond!

We gaan de Helmondse Platenbeurs van zondag 24 april verzetten naar woensdag 27 april.

 

Dat is namelijk Koningsdag en dan is het stadscentrum het toneel van de honderden kramen tellende Slingermarkt. Zegt het voort!

https://www.facebook.com/events/207233141527809

 

De beurzen gaan weer beginnen.

Op welke platenbeurs gaan we jou zien?

 

Op zaterdag 19 februari in Eindhoven?

https://www.facebook.com/events/390543729487497

 Of op zaterdag 26 februari in Oss?

https://www.facebook.com/events/260793659516753

 Misschien op zaterdag 12 maart in Helmond?

https://www.facebook.com/events/445589063775693

 Op zaterdag 19 maart Roermond?

https://www.facebook.com/events/562616571668542

 Of op zondag 20 maart in Gorinchem?

https://www.facebook.com/events/576943060282868

 

De Grote Bossche Platenbeurs gaat niet door.

Beste muziekliefhebbers,

 

Hierbij willen we jullie laten weten dat de Grote Bossche Platenbeurs op zondag 3 april in de Brabanthallen in Den Bosch niet doorgaat.

 

Zoals jullie misschien al hebben vernomen, verhuist de Mega Record & CD Fair van Utrecht naar Den Bosch. De 54e editie van die beurs zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 april in de Brabanthallen.

De beslissing om de Grote Bossche Platenbeurs niet door te laten gaan is genomen in goed overleg met Utrecht-organisator ARC.

 

We zijn jullie enorm dankbaar voor het vertrouwen en kunnen alleen maar hopen dat jullie begrip hebben voor ons besluit.

 

Wij gaan al onze energie steken in de andere beurzen die we gaan organiseren en hopen jullie daar als standhouder terug te zien.

 

Kijk voor het laatste beursnieuws regelmatig op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/robbiesrecords.

 

Nicolette en Rob.

 

Robbie's Records' Bezorgservice

 

Tijdens de feestdagen voegen we een bezorgservice toe aan ons aanbod: als je in een straal van 25 kilometer van Den Bosch woont, komt Robbie’s Records je bestelling hoogstpersoonlijk bij je thuis afleveren.

 

Zoek iets leuks uit in onze VinylWinkel op internet en wij zorgen voor de rest. Bij bestellingen vanaf 50 euro betalen wij ook nog eens de bezorgkosten. 

 

De Domper van Utrecht...

Natuurlijk waren we erop voorbereid dat deze editie van de Mega Record & CD Fair anders zou worden dan voorgaande edities. Niemand had echter kunnen voorspellen op wat voor deceptie het zou uitlopen.

 

Een stukje uit het persbericht zoals  organisator Record Planet dat vrijdag deed uitgaan: 

 

"Jaarbeurs heeft aan het einde van de dag, zonder overleg met ons, besloten alle komende evenementen te annuleren. Zij hebben dit gedaan zonder de definitieve maatregelen af te wachten. Zelf zouden wij deze beslissing op dat moment nooit hebben genomen"

 

Ons medeleven gaat vooral uit naar de buitenlandse deelnemers en bezoekers die onevenredig veel kosten hebben gemaakt om naar Utrecht te komen. Ook wensen we de organisatie alle kracht en wijsheid om met deze afknapper om te gaan.

 

Zoals jullie op de foto kunnen zien, was het niet allemaal ellende: samen met een paar toffe Engelse en Belgische collega's hebben we ons verdriet op vakkundige wijze verdronken.

 

Wij richten onze blik op de toekomst en hopen jullie snel weer op een platenbeurs te kunnen verwelkomen. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de data en voor het laatste nieuws.

 

13 en 14 november, Jaarbeurs Utrecht: De 53e Mega Platen- en CD Beurs

Het komende weekend vindt in Utrecht de 53e Mega Record & CD Fair plaats. Deelnemers en bezoekers vanuit de hele wereld reizen af naar de Jaarbeurs om een weekend lang te kijken, kopen, verkopen en anderszins van muziek te genieten.

 

Ook Robbie’s Records is er weer bij: jullie kunnen ons vinden achter kraam 433 en 434.

 

De dagen worden korter, maar de beurzen blijven leuk!

Dankzij een heerlijk najaar is 2021, ondanks het moeizame begin, dan toch een heerlijk platenbeursjaar geworden. Met zonnige en drukbezochte dagen in Roosendaal, Eindhoven, Hellevoetsluis, Oss, Scheveningen, Tilburg, Helmond, Waalwijk, Den Bosch, Roermond en Terschelling hebben we de door Corona aangerichte schade aardig weten te herstellen.

 

We doen nog twee buitenbeurzen, op donderdag 21 oktober in Tilburg en op zondag 31 oktober (tijdens de Bluesroute) in Helmond, voordat we weer naar binnen gaan.

 

Binnenkort zullen we het hele winterprogramma presenteren, dus houd www.robbiesrecords.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Zondag 10 oktober van 10.00 tot 17.00: De Grote Bossche Platenbeurs

 

De grootste Brabantse platenbeurs van het jaar met deelnemers uit Nederland, Duitsland en België. Met maar liefst 300 meter aan kramen met lp's, cd's en andere geluidsdragers is er voor iedereen iets te vinden.

 

De muziek wordt verzorgd door onze favoriete D.J.'s Leen (Q-Moodz) en Raymond (Selected Sounds). Vanaf 13.00 uur krijgen de eerste 100 bezoekers goodiebags gevuld met lp’s, cd’s en singles. De entree bedraagt 7 euro per persoon, kinderen tot vijftien jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis. 

 

We doen niet aan voorverkoop: je kunt bij de kassa betalen, zowel contant als met pin. Aangezien de beurs een doorstroomevenement is, hoeft er geen coronacheck-app te worden getoond.

 

Wat: De Grote Bossche Platenbeurs

Wanneer: zondag 10 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Waar: Brabanthallen, Diezekade 2 - Den Bosch

Facebook

 

Vrijdag 27 augustus: óp naar De Grote Bossche Platenbeurs!

Toen we, ergens in het begin van dit jaar, moesten besluiten om De Grote Bossche Platenbeurs van maart af te blazen, was de teleurstelling groot. Zowel voor bezoekers, deelnemers als onszelf.

 

Nu begint het er echter op te lijken dat de editie van zondag 10 oktober gewoon weer door kan gaan, al is het met strakke afspraken en op een verantwoorde manier. Zet hem dus met grote letters in je agenda en bereid je voor op een ouderwets dagje lekker door de lp's, cd's en singles snuffelen.

 

Met 300 meter aan tafels zal er voor iedereen iets te vinden zijn: van Hiphop tot House en van Funk tot Punk.

Kijk voor de laatste informatie op Facebook.

 

Wat: De Grote Bossche Platenbeurs

Wanneer: zondag 10 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Waar: De Brabanthallen, Diezekade 2, Den Bosch

 

Maandag 16 augustus: even bijkomen.

Na een heerlijk weekend met zonovergoten platenbeurzen in Roermond en Oss, kunnen we voorzichtig stellen dat 2021 tóch nog een geslaagd jaar aan het worden is.

Ofschoon er hier en daar een buitje viel (en een vrij groot buitje op donderdag 15 juli in Tilburg, nét toen we daar de Tilburgse Platenbeurs wilden gaan doen...) heeft het ons meegezeten. De platenbeurzen in Roosendaal, Waalwijk, Scheveningen, Helmond en die op Terschelling mogen zeer geslaagd worden genoemd en ook voor de toekomst ziet het er letterlijk en figuurlijk zonnig uit.

We hopen jullie dus snel weer op een van onze beursjes te mogen verwelkomen.

Blijf voor meer informatie omtrent de nieuwste aanvullingen regelmatig de platenbeursagenda in de gaten houden.

 

Zondag 23 mei: we gaan weer naar buiten!

De overheid heeft bekend gemaakt dat er op beperkte schaal weer platenbeurzen mogen plaatsvinden. We zijn meteen aan de slag gegaan en kunnen vol trots de eerste edities van het jaar aankondigen.

 

Kijk voor meer informatie omtrent de nieuwste aanvullingen regelmatig in de platenbeursagenda.

 

 

We hopen jullie snel op een van de beurzen te mogen verwelkomen. Tot dan!

Donderdag 6 mei: De VinylVakantie komt er weer aan!

Nou, beste VinylVakantiegangers: we hebben besloten dat we net doen alsof we gek zijn. En misschien zijn we dat ook wel een beetje. We gaan gewoon beginnen met onze knusse platenbeursjes aan de kust. De eerste bevestiging komt van Terschelling: plan snel je vakantie rondom dinsdag 10 augustus.

We treffen elkaar in de schaduw van de Brandaris!

 

https://www.facebook.com/events/961987834543468

 

Maandag 5 april: Jazz! Jazz! Jazz! Jazz!

Robbie's Records zal de komende tijd duizenden jazz-cd's te koop aanbieden. Stuur een mailtje naar info@robbiesrecords.nl voor de lijst en de komende updates.

 

Het gaat om een unieke en brede collectie met veel Bebop, Cool jazz, Fusion en vooral Freejazz. Voorbeelden?Ahmed Abdullah, Nat Adderley, Chet Baker, Han Bennink, Art Blakey, Ornette Coleman, John Coltrane, Miles Davis, Jack DeJohnette, Kahil El’Zabar, Bill Evans, Stan Getz, Jimmy Giuffre, Charlie Haden, Chico Hamilton, Bobby Hutcherson, Milt Jackson, Illinoias Jacquet, Khan Jamal, Joseph Jarman, Elvin Jones, Franz Koglmann, Steve Kuhn, Joe Lovano, Frank Lowe, Joe Maneri, Herbie Mann, Wynton Marsalis, Charles McPherson, Charles Mingus, Roscoe Mitchell, Hank Mobley, Idris Muhammad, Piet Noordijk, Charlie Parker, William Parker, Odean Pope, Max Roach, Sonny Rollins, Archie Shepp, Sahib Shihab, Wayne Shorter, Sonny Simmons, Zoot Sims, Wadada Leo Smith, Tomasz Stanko, Sonny Stitt, Lucky Thompson, Assif Tsahar, Stanley Turrentine, Phil Woods, World Saxophone Quartet, John Zorn en nog veel, véél meer.

 

Zaterdag 24 oktober: De Vinyl Winkel.

Om jullie de mogelijkheid te geven toch platen te kunnen kopen, hebben wij een webwinkeltje ingericht: met alleen maar nieuw vinyl, zodat je niet hoeft te twijfelen aan de kwaliteit. Vandaag heb ik, onder het kopje 'Nieuw Binnen' o.a. Depeche Mode, Judas Priest, Low en David Bowie toegevoegd. Ook picture discs van Gorillaz en Mastodon, en tot slot een mooi rijtje van Chet Baker. Bij bestelling vanaf 50 euro nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Kijk gerust eens hierboven in de Vinyl Winkel.

 

Zondag 11 oktober: De Grote Bossche Platenbeurs!

Beste muziekliefhebbers,

 

Nog een weekje tot de Grote Bossche Platenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer dan 40 deelnemers uit binnen- en buitenland gaan gezamenlijk 300 meter aan tafels vullen met de leukste lp’s, de goedkoopste cd’s en de zeldzaamste singles.

 

De beurs zal geheel ‘corona-proof’ zijn. Hij vindt plaats in een van de grootste hallen van het complex, met een oppervlakte van 6000 vierkante meter. De in- en uitgang zijn van elkaar gescheiden. De looppaden zijn 8 meter breed, zodat er genoeg ruimte is om 1,5 meter afstand te houden. De kramen staan op veilige afstand van elkaar. Zowel de entree, de kramen, het horeca-gedeelte als de toiletten zullen voorzien zijn van desinfecterende handgel.

 

Van jullie, de bezoeker, verwachten we dat je je houdt aan de richtlijnen van het RIVM:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in de entree als in de zaal,

• Ontsmet je handen, zowel voor als na je bezoek aan een kraam,

• Hoest of nies in je elleboog.

• Ga naar huis als je je niet lekker voelt.

 

Daarnaast adviseren we iedereen om een mondkapje te dragen. Als je er zelf geen bij je hebt, kun je er een krijgen bij de kassa.

 

De entree bedraagt 7 euro per persoon. Het parkeren is gratis. We vragen je om zoveel mogelijk met pin te betalen, zowel bij de kassa als aan de kramen. Neem voor de zekerheid ook cash geld mee, omdat er ook deelnemers zijn bij wie je niet kunt pinnen.

 

De beurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Tegen betaling van 15 euro mogen ‘Vroege Vogels’ om 09.00 uur naar binnen. Als extraatje krijgen zij een consumptiebon. Vanaf 12.00 uur krijgen de eerste 150 bezoekers goodiebags met lp’s, cd’s en singles. Dit doen we om de toeloop enigszins te spreiden.

 

We hebben er alle vertrouwen in dat we op deze manier een leuke en veilige muziekdag kunnen organiseren, ook in deze onzekere tijden. Help je nog even met het maken van reclame? Zet dan de link op de Facebook-pagina of website: https://www.facebook.com/events/2389180817991341

 

Maak er een mooi weekend van - hartelijke groeten van Nicolette en Rob.